Reakce Logosu Praha na stanovisko České biskupské konference k přijetí a vyhlášení zákona o registrovaném partnerství

přidáno: 15. 6. 2012 4:48, autor: Logos, gay křesťané
V Praze dne 19. 5. 2006 | Stanovisko Občanského sdružení Logos Praha ke kritice zákona o registrovaném partnerství Českou biskupskou konferencí

Zodpovědný láskyplný vztah mezi dvěma lidmi postavení rodiny nedevalvuje ani devalvovat nemůže. Vyjádřený zákon zdůrazňuje ty hodnoty, které jsou pro zodpovědný vztah dvou lidí zásadní a které katolická církev považuje za důležité: věrnost, vzájemnou láskyplnou péči a důstojnost vztahu.

V rámci širší rodiny konečně vzniká jasně definovaná jednotka podporující důstojné postavení všech, kteří se narodili jako gayové a lesby. Tento krok vítají všichni členové rodiny: rodiče, sourozenci i ostatní příbuzní. Začlenění těchto párů do širší rodiny podle Logosu Praha ještě více podporuje odpovědný přístup k partnerství a životu.

Na rozdíl od České biskupské konference Logos Praha vítá rozšíření hodnot, které se cení v heterosexuálních vztazích, i do G/L prostředí. Věříme, že důraz na odpovědné partnerství, který tento zákon vyjadřuje, přinese mnoho dobrého.

Stanislav Kostiha,
předseda Občanského sdružení Logos Praha