Dopis biskupovi Dominiku Dukovi

přidáno: 15. 6. 2012 4:33, autor: Logos, gay křesťané
V Praze 4. 2. 2005 | adresáti: biskup Dominik Duka, O.P., P. Benno Rössler, kopie: P. generální vikář Karel Havelka, P. František Pospíšil SDB

Milí bratři v Kristu,

občanské sdružení Logos Praha se již delší dobu snaží otevírat diskusi o křesťanech s homosexuální orientací v církvích v České republice. Otevírat takovou diskusi nepovažujeme nijak za delikátní, neboť jen informovaní farníci mohou pak lépe chápat složitou osobní situaci věřících gayů a leseb, kteří obvykle v církvi svůj domov těžko nacházejí. Tyto diskuse považujeme za užitečné a potřebné, proto s rozpaky a znepokojením sledujeme události týkající se sporu o obsahovou náplň stránek bořislavské farnosti (adresa: www.farnost-borislavska.wz.cz). Považujeme za užitečnou, třeba ne zcela obratně realizovanou, snahu pana Šístka učinit z homosexuality legitimní téma k diskusi na oficiálním webu římskokatolické farnosti.

Ve světě, v němž homosexualita nikoho nepřekvapuje, si církev tabuizováním tématu sama činí problémy.

Rádi bychom s Vámi o tomto tématu diskutovali. Naše sdružení se schází pravidelně první neděli v měsíci od 14:00 hodin. Rádi Vás mezi námi uvítáme některou první neděli v měsíci počínaje červencem tohoto roku (do té doby již máme program zaplněn).

S přátelským pozdravem

Pavel Hynek